Tietokanta voidaan myös liittää potilasohjelmaan niin, että ohjelma jo tutkimuspyyntöä tehtäessä hälyttää potilaan voimassaolevan lääkityksen vaikutuksesta tulevaan laboratoriotutkimustulokseen. Vaikutus voidaan myös lisätä tutkimustulokseen kertomaan mahdollisesta tulkintaan vaikeuttavasta lääkeaineen vaikutuksesta.
Tietokantaan on kerätty kirjallisuudesta lääkeaineiden vaikutuksia kliinisessä työssä käytettävien laboratoriotutkimusten tuloksiin. Mukana on tiedot n. 50 laboratoriotutkimukseen liittyvästä lääkevaikutuksesta, mikä kattaa 99 % perusterveydenhoidon ja erikoissairaanhoidon käyttämistä laboratoriotutkimuksista.
Tietokanta on koodattu käyttäen suomalaista laboratorio-tutkimusnimikkeistöä ja ATC-koodia sekä lääkeaineen geneeristä nimeä. Tiedot perustuvat tieteellisiin julkaisuihin sekä lääkeyritysten SPC-dokumenteissa ilmoitettuihin tietoihin.
MR-DLE -tietokantaa voidaan käyttää vähentämään lääkehoidosta aiheutuvia tulkintavirheitä laboratorio-tutkimuksissa. Tietojärjestelmässä tietoa voidaan käyttää esim:
Kustannus Oy Duodecim on liittänyt MR-DLE:n osaksi Terveysportti-palveluaan.